6 svar till “Simskola”

 1. Jamen det är det! 🙂 Man blir så dåsig bara, av värmen i hallen och plasket och alla motionärernas idoga aktiviteter… 😀

 2. Det här med simskola är vi lite nyfikna på. Leo gillar att bada, i badkaret och i basängen på gräsmattan men när det kommer till större ytor så är han livrädd för vatten. Vi börjar därför känna att det kan vara dags för simskola. Vad är dina erfarenheter? Vart går ni? Bra? Dåligt? Andra rekommendationer?

 3. @ Camilla: Vi testade babysim med Tobias och det var en ren katastrof. Han gillade verkligen inte badhuset som bebis. Sen tog vi det lugnt med badandet, höll oss till balja och uppblåsbar pool. Sommaren och hösten för två år sedan upptäckte vi plötsligt att Tobias var helt orädd för vatten, lite FÖR orädd… (hoppade helt utan att tänka sig för i vilken pool/havsvik som helst).
  Så vi anmälde honom till Vilundabadets simskola – http://www.vss.se (Väsby Simsällskap).

  Där fick han gå ett par terminer i ”minisim” mest för att få koll på det grundläggande.
  http://www.vss.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=2306

  Nu går Tobias på ”Sköldpaddan” och kommer säkert att gå kvar där i ytterligare några terminer.
  http://www.vss.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=2339

  Förra året var David så otroligt tveksam till vatten att han väldigt sällan gick i när vi badade i hav eller pool. Men nu i höstas, på Rhodos gav det med sig och han blev ett riktigt vattendjur! 🙂 Så nu går David på ”Minisim” (barnen tillsammans med förälder) och vi kommer inte att stressa upp honom i Simlekskolan förrän om någon ytterligare termin.

  VSS är ganska tydliga med att det är helt ointressant att stressa/pressa barnen in i en mer avancerad klass. Det är otroligt skönt! 🙂

  Kan bara varmt rekommendera detta. Det känns otroligt skönt att se pojkarna kunna hoppa i och sen ta sig tillbaka till poolkanten utan att drunkna…

 4. Å tack för dina rader! Alltid skönt att få höra annans åsikter och erfarenheter kring, i det här fallet, badandet. Jag tror att jag ska kolla upp det här med minisim. En spontan fråga är om han är för stor för minisim fast de kanske ser mer till erfarenhet än ålder. Hur som helst, kollar upp.
  Tack å bock! 🙂

 5. Nej Leo är inte alls för stor för Minisim, det handlar om ”lek i vatten” bara roliga saker tillsammans med mamma eller pappa.

  Man tar en termin i taget och målet är att barnet skall trivas och tycka att det är kul att bada. 🙂

  Testa en termin (9 gånger) och sen kan ni uppgradera till Simlekskolan om det funkar bra! 🙂