Fantastisk frukt

Det blir mycket rester…
De minsta till de minsta.

Vi har fått mer äpplen av våra snälla grannar. Nu blir det smulpaj till jobbet imorgon. 🙂

Jag fick tipset av grannfrun att spara de minsta äpplena till pojkarna, så kan de ta sig ett äpple före maten (eller närsom) och äta ett par tuggor och sedan kasta bort det. Eftersom äpplena är riktigt små gör det inte så mycket att de lämnar det mesta och sen kastar bort det, att de dessutom är gratis gör ju det hela ännu bättre! Normalt gör pojkarna precis sådär – tar ett stort äpple, äter ett par tuggor och sen tappar de intresset och vill kasta bort – det känns ju alltid helt fel med tanke på vad frukten kostar ibland (samt naturligtvis bara känslan av slöseri). Worst case tar de ett par bitar ur flera frukter innan man hinner stoppa dem…

2 svar till “Fantastisk frukt”

  1. Ja det var verkligen en sympatisk idé! Det slängs annars allt för mycket frukt. Jag brukar ibland förbarma mig över den och äta upp resten själv, men det är inte alltid man orkar/har lust med det…