BeSafe iZi Kid X1 – Rengöra, steg 1

På förekommen anledning (bla dags att göra plats i förrådet för trädgårdsmöblerna igen) kom vi på att det var dags att tvätta upp Tobias gamla bilbarnstol, en BeSafe iZi Kid X1 (BeSafe websida) så att den blir presentabel igen.

Sagt och gjort.

Steg 1: Tag lös klädseln
DET var ju inte helt elementärt.

Längst fram på stolen sitter tyget fast med två stroppar som är lätta nog att haka av, då kommer hörnen av. Sen sitter mitten fast SOM BERGET runt bältesstramargenomföringen i framkant.
Nacken går relativt lätt att pilla bort. Sidoskydden är INTE riktigt lika enkla. Med milt våld går det i alla fall.

Seger!

När man kommit så långt inser man att bältet sitter genom klädseln på flera ställen. Sitter ihop med stolen och omöjliggör löstagning av klädseln. Vi var nära att ge upp.

Men skam den som ger sig!
Först plockade vi isär bakre bälteslägeshållaren (där man höjer/sänker axelremmens läge) med förhoppning om att klädseln då skulle frigöras. Det gör den INTE.
Då läste jag instruktionerna jag hittat på nätet igen och inser att man pratar om byglarna där bottendelen av bältet sitter fast (en på vardera sida av sittytan). Jag hade pillat ned ett finger och känt efter om det skulle gå att haka lös något där och kommit fram till att det det inte gick. Vad jag kände var två solida stålkanter på ömse sidor om bältesremmens ögla. 😎
Öppningen i bygeln sitter alltså inte i sidan utan lite uppepå. Jahupp.
Lätt som en plätt kom bältet lös och därmed också klädseln.

Nedre fästet för bältet, notera var öppningen är (notera INTE alla smulorna!).
Annan bild av var man tar lös bältet.

Nu skall klädseln tvättas mycket försiktigt men noggrant och stolen dammsugas och torkas ur. Sen följer steg 2, att få fast klädseln igen…

Märket.

Några länkar:

Familjeliv – BeSafe izi kid bilbarnstol, hur få loss överdraget på stolsdynan för att tvätta? Måste man klippa? (hade jag läst den mer noggrant hade vi plockat lös klädseln mycket enklare…)

6 svar till “BeSafe iZi Kid X1 – Rengöra, steg 1”

 1. Det var ju inte helt elemenärt, faktiskt. Webben är ju bra, finns forum för allt, tydligen.

 2. Vi är grymt nöja med Be Safe stolarna! Dock var Be Safe Izi Sleep är tung och mycket säker historia för sig. Man sprang inte gärna runt med den på armen. Men ska ni börja med Izi kid stolen direkt till lillan? Jag var i alla fall i tron om att den ska användas från 9 månader.
  Bra isärkopplingsinstruktioner! 🙂 Dock har vi gjorde det lite enklare (å kanske dyrare?) för oss genom att hyra stolarna från If. Izi Sleppen är förvisso inte så smutsig men däremot den som används nu, Izi Kid…den får jag nog göra något åt innan den skickas tillbaka 🙂

 3. @ Birger: Ja vad gjorde man utan webben!? 😀
  @ Camilla: Vi var också nöjda med BeSafe stolen, även om den var hysteriskt krånglig att sätta fast i bilen när man hade bråttom… Vi har ett beggat babyskydd på lut till lillasystern, tror det är en par år gammal Maxi Cosi.
  Jag har aldrig fattat att BeSafe iZi Sleep faktiskt kan erbjuda fullt liggläge – det är ju OTROLIGT bra!!
  Vår BeSafe skall vi sälja, David har kvar sin Britax stol och kommer att växa ur den (+ 4 år) innan lillasyrran är stor nog att flytta in i den, så vi har helt enkelt en stol över (och en kompis med liten plutt som kanske behöver ärva den). 🙂

 4. Tänkte att ni säkert hade ett babyskydd till lillan även om jag vart lite fundersam där ett tag 😉
  Vet inte om ni är i behov av saker. Jag har några få saker som behöver ett nytt hem. Det gäller ett skötbord med lådor och spjällsäng med hysat nu madrass. Ett extra högt spjällsängsskydd har vi också, vitt. Om ni inte redan har detta så tjoa till om ni är intresserade 🙂

 5. Vilken tur att du hade skrivit om hur man gjorde. Vi var precis på väg att ge upp och funderade på om vi kanske skulle klippa (!) lite i sidorna för att få av klädseln haha. Det slapp vi nu så tusen tack!

 6. @ Camilla: Jag missade din sista kommentar på det här inlägget – vi har precis allt vi behöver till Ellinor men tack ändå! 🙂

  @ Anonym: Jättekul att kunna hjälpa till! 🙂