Midsommar i bilder

Vi firade midsommar hemmavid i år, liksom vi gjort ett par år nu. Vi började med en relativt tidig start med lite akutpyssel (gräsklipp, framplockande av bord och stolar etc). Sen började gästerna droppa in till sill-lunch varefter vi rullade bort till ängen utanför Gunnes Gård där folkdansgillet bjöd på riktigt härligt midsommarfirande med dans och sång, tombola, smålekar, sockervadd och kaffekalas. Till och med David dansade i år, förra året var David nära gråten och Tobias vägrade att ens gå nära ringdanserna. Men i år var det andra bullar, det lovar gott för framtiden! 🙂

Vi hade flyktiga planer på att använda bunad (till barnen) och finkläder (till oss själva) men det var alldeles för varmt så när det väl bar iväg till firandet på ängen kändes det viktigare med solhattar och solskydd! 🙂
Vi firade ihop med Matilda (6 år), Wilhelm (3 år), Julia (1 år) och deras föräldrar. Farbror P var ju redan på plats och farbror E anslöt tidigt. Lite senare på kvällen anslöt min gamla (numera före detta) kollega T och hans ersättare E. De två sistnämnda hade spenderat dagen på Skansen och nyaste kollegan E har bara varit två månader i Sverige (nyss inflyttad från Chile) så vi hoppas att hans första upplevelse av svensk midsommar var fin! 🙂

Matilda och Tobias gräver efter småkryp i rabatten. Notera vår fina grind! Inte mycket till staket runtomkring, men man kan i alla fall gå in och ut in style! 😀 Notera också att Tobias har på sig ’spidermankostym’! 😀
Traditionell sill-lunch, barnen valde köttbullar (utom David som käkade potatis och ägg).
Sockervadd på ängen utanför Gunnes Gård.
Njutbart…
Kladdigt!

Som vanligt försökte vi ambitiöst få till en liten gruppbild på barnen.
Något som är HELT omöjligt -som vanligt. 😀 Det myllrades omkring, nyfiket och ystert. Barnen dansade och sprattlade, sprang och njöt av ängen som ganska snart efter folkdansgillet slutat sitt framförande tömdes på folk som hade bråttom hem till maten. 🙂 Man fick springa på med raska kliv med kameran för att dels få med alla fem barnen i bild och sen dessutom hinna runt så att man fick bild på dem framifrån. Tobias var upptagen med att reparera majstången som hade tappat en del blomster (lupiner), två sekunder senare stod han med näsan in i kameran…

Alla fem barnen vid majstången.
Tobias, Wilhelm, David, Julia och Matilda.
Närbild.
Mer godsaker! 😀
Skotrubbel.
Yster lek på scenen.
Hemma svängdes snabbt ihop den also helt obligatorisk jordgubbstårtan.
Med hembakta kakor dessutom, mums!
Grillat till middag. Notera poolen i bakgrunden (mot den beryktade grinden) – barnen hann med att bada i solen sedan vi kommit hem. Detta var just efter David lyckats med en ’uri geller’ på sin gaffel, något som gjorde att A helt knäckte ihop av skratt och vi föräldrar fick försöka vårt allra bästa att förmana om att ’man måste vara rädd om besticken’ etc… X-)
Julia är HUNGRIG.

Till middagen tillkom två gäster till, en fd och en nuvarande kollega.

3 svar till “Midsommar i bilder”

  1. Ni ser ju ut att ha haft ett trevligt midsommarfirande, med lek och barn och mat därefter…. underbar bild på litet barn på näst sista bilden som uppgivet sitter och spanar ner i tallriken, ser hungrig ut….

  2. Det är trevligt som vanligt vi har ju varit med tror det var 2010 eller något åt det hållet,vi hade super trevligt på Hindersön, jag vet inte när jag skrattat så mycket som på midsommar kramar till alla…..

  3. Härligt att ni hade roligt på Hinders! 🙂 Det är er väl unt! *kramar*

    Julia ser verkligen hungrig ut på den där bilden. 😀