Vattkoppor

Visst är det vattkoppor, eller, låt oss jobba enligt den tesen till vi vet något annat.
Det betyder endast paracetamol, inte ibuprofen, salva/baddning mot eventuell klåda och tålamod, mängder med tålamod. Fem dagar eller eventuellt något mer, sen skall det bli bättre. Eftersom David inte har några prickar (mer än den enda jag såg igårkväll då inte Tobias hade en enda prick) får vi anta att han kommer in med egna prickar om 10-20 dagar, i bästa fall. Så får vi detta avklarat här och nu.
Tobias har feber, sover glovarm i sin säng trots febernedsättande. Har varit vaken och ledsen en sväng, fick dricka vatten och verkar nu ha somnat om. David sover genom det mesta, men har också hunnit med att vara vaken en sväng. Pojkarna har egentligen hängt med bra idag, visst är de lite vissna men det har inte varit speciellt låg fart på dem ändå. Vi hoppas att det håller sig på samma nivå genom vattkopporna. 🙂
Kopporna ja, de har ökat tiofalt genom dagen, från ett fåtal runtom bålen på förmiddagen till oräkneliga spridda över ett område från axel till knä nu på kvällen.
Jag kan inte minnas att jag haft vattkoppor, kanske har jag det? Mässlingen minns jag tydligt, då fick jag ett sånt här.

2 svar till “Vattkoppor”

  1. Kommer inte heller ihåg om ni hade vattkoppor, kanske modern?
    Det fanns ju mycket information på den sidan.
    Slappna av och bli friska nu…kram