Pinliga pins

Vi har bytt bank. Jag har utöver det skaffat ett kreditkort i tjänsten. Jag har alltså tre ’betalkort’ i plånboken, ett till gamla banken, ettt till nya och så jobbkortet. Till vart och ett av de privata korten finns det en inloggningskod till nätbanken (händigt att ha för att kolla att det finns pengar att betala med). Det blir tre pin-koder till lika många kort och så två pin/lösen till konton.
Två av fem koder kommer jag ihåg, resten blandades ihop och föll ur min hjärna för tre veckor sedan.

Olyckligtvis hade jag inte kommit ihåg att ordna upp det innan resan till Paris och Maisons-Lafitte.

Tror ni Fransmännen accepterar betalning med kort utan kod där?
Det gör de inte.

Följaktligen har min chef fått lösa ut mig både från hotell och när jag svettigt kunde konstatera att jag hade noll försök kvar på ett kort, ett försök kvar på ett och SLUT pengar på ett tredje (mina privatkort är inte kreditkort). Inloggning till den banken där vi nu har pengar kom jag naturligtvis inte ihåg annars hade det varit en smal sak att föra över pengar. OERHÖRT pinsamt.

Nu är det jag som loggar på banken och ber om lite nya koder.

Om jag bara kommer ihåg koden för inloggning…

Published with Blogger-droid v1.7.4

2 svar till “Pinliga pins”

  1. Borde det inte finnas små pindosor för koder som inte går att minnas… eller i telefonen, dolt med en PIN-kod, häpp….:)