BVC – Tobias

Ålder: 4 år
Vikt: 17,7 k g
Längd: 101,5 cm
Hattstorlek: — (ej mätt)
Fyraårskontroll idag.
Yvonne pratade med Tobias som fick räkna, rita en gubbe och gå balansgång. Alla test passerades utan problem. Utöver det kollades hörseln med gott resultat. Synen kollades inte eftersom han går på specialspår med sina ögon hos ögonvården i Danderyd.
Tobias har blivit 7 cm längre och 2 kg tyngre senaste året. Inte så lång som jag skulle ha gissat, men helt klart längre. 🙂 Han har närmat sig normalkurvan, känns riktigt bra! Men han ligger fortfarande över på vikten dvs om Tobias var längre skulle allt vara väl men som det är nu får vi skärpa oss på godsaks- och snabbmatsfronten. Det är ju då bara bra, eftersom vi föräldrar gott kan dra ned på intaget av detsamma! Vi får ta omtag med det Yvonne pratade om för ett år sedan, vid treårskontrollen.

Skär svamp
Mer grönsaker åt folket! Vi är kroniskt dåliga på att äta grönsaker här hemma och det blir ju inte enklare för barnen att lära sig gilla dem. Inte det att vi inte gillar dem, bara det att vi är för lata för att göra sallad/tillbehör och för snåla för att köpa och sedan kasta bort när det blivit dåligt i kylen… Där gör Linas Matkasse en himla god gärning, gu vilka goda tillbehör man fick lära sig gilla/göra med deras recept! Kanske dags att börja om med dem igen snart? 🙂
Leker med brorsan

Ett svar till “BVC – Tobias”