Att haklapp eller inte haklapp


Ett tag tidigare i år slutade vi med haklapp till Tobias, han ville inte ha på sig den och det visade sig att han faktiskt inte behövde den (speciellt mycket heller). Men så hände sig en ”spilldag” då han spillde ut mängder med olika vätskor åt alla möjliga håll och över sig själv och sen dess har han själv valt att ha på sig haklappen.
Jag ger honom sällan ett val i och för sig, men vid en fråga svarar han oftast att han vill ha den. Det är bara när han äter gröt eller flingor och mjölk jag är verkligt tacksam för den där fickan på lappen. Men för det mesta ramlar det mat ned på golvet ändå och då spelar det ju ingen roll om han har haklapp eller inte.

På dagis tror jag inte de har haklapp och det är väldigt väldigt sällan han har mat på kläderna när han kommer hem därifrån. Så vi borde sluta här hemma också, borde vi inte det?