BVC – David

Ålder: 5 månader
Vikt: 7 545 g
Längd: 64,8 cm
Hattstorlek:
43,8 cm

Nu har David viktmässigt helt saktat in, gått ned till och till och med under ”normalkurvan” (medelkurvan för bebisar i hans ålder). Detta är ett bekymmer.
Även längdmässigt har han saktat in, men det är inte riktigt lika synligt.

Vi trappar upp matintroduceringen, skall ge honom minst två mål barnmat om dagen. Han äter puréer med mycket god aptit så det skall inte bli några problem. Måste också lista ut hur jag skall kunna få till fler amningsstunder i lugn och ro. Jag tror inte han hinner få i sig det han skall när jag sitter på helspänn och han dessutom rätt ofta blir avbruten för att jag passar på Tobias.
David sover ofta många långa pass på förmiddagen, även när Tobias är på dagis, kanske kan jag vända den trenden så att han äter mer då och sover mer på eftermiddagen istället. Då spelar det ingen roll om Tobias stökar och busar runtomkring honom, han har fått i sig den mat han behöver.

2 svar till “BVC – David”

  1. Jag minns att Norah också hade en sådan där nedåtgående trend en period. Men det var mycket senare i hennes liv, än vad det nu är för David.
    Hon ökade inte i vikt som hon skulle, men längden var ok. Då sade de på BVC att det var ok att hon sackade litet på vikten, men att längden borde hänga med, för annars kanske det betydde att hon inte fick i sig nog med näring.

    Vi får hoppas att den fasta födan gör sitt och så att Davidoff börjar äta mer på förmiddagarna! :O) *kramar*