Brödbrödbröd!


S är inne i en brödbakarperiod just nu. Han surfar på bröd, läser brödbloggar, läser kokböcker och böcker om bröd. Vi har en ny familjemedlem – Herr Surdeg, som bor på golvet i gästbadrummet (han skall vara färdigväxt om en dag och flytta in i kylen då). S har tidigare mest bakat scones (mums!) och provat på att baka ett bröd med choklad som blev ytterligt delikat. Härom veckan bakade han någon sorts hälsobröd som med lite knapp nöd och mycket god vilja gick att äta (hade nog funkat fint som byggmaterial egentligen, typ tegelsten), men skam den som ger sig – det saknas rätt verktyg kom han fram till. Eftersom jag suktat på en köttkvarn länge (hur kan man ens tänka på att göra palt utan en sådan?) så tog vi lite av sparpengarna och köpte en Electrolux hushållsmaskin som vi drömt om i ett par år och första baket med den är inne på andra jäsningen nu. Det skall bli ”kneipp” (typiskt norskt standardbröd).

Han har verkligen sina perioder den gode mannen. Det har varit ’wok’, det har varit ’stek’, det har varit ’sushi’, det har varit ’hembakt pizza’ och ’indiskt’ och nu är det ’bröd’. 😀 Inte klagar jag!! 🙂