Sömn

Vi sov länge på morgonen och Tobias sov drygt två och en halv timme på dagen, ganska sent på dagen till på det. Så nu har han naturligtvis svårt att somna…

Fyra gånger har vi varit in till honom, eller fångat honom på vägen ut ur sitt rum. Varje gång ropar han på mamma eller pappa. Ibland tar han med sig kudde och trasa och säger ”ta med kudde” som han lärt sig att vi ofta säger på morgonen när han faktiskt _får_ komma och sova i vår säng… När jag var upp nyss satt han i mörkret på golvet i sitt rum och försökte ta på sig mockasinerna, som han lärt sig att jag vill att han skall ha på sig när han skall vara vaken. Tulle liten…

[filmpaus]

Mitt i filmtittandet hörde vi en duns, följt av ytterligare ett par dunsar och så slutligen en ljudlig DUNS! Från övervåningen, Tobias rums generella riktning. Vid den sista dunsen gick S upp för att se vad som hände – hade Tobias ramlat ur sängen? Nejdå, han satt och läste! 😀 Lampan var tänd och han hade dragit fram lite böcker och satt och läste i godan ro mitt på golvet… Tack och lov avbröt han den aktiviteten utan protester och lade sig godvilligt att sova. 🙂