Höst

Nu är det definitivt slut på sommaren. Den har ju varit slut ett tag, men S var flitig i helgen och städade undan utemöblerna och tog bort tomatplantorna (som frös ihjäl förra veckan) och då plötsligt kändes det verkligen som om det är slut, inget mer utesittande och njutande av altanen nu på ett par månader… I sin utestökarlust fick S även tag i gräsfrö och sådde in gräs på de lerjordiga ytorna av vår innergård. Det är rätt sent på säsongen för att så gräs, men blir det så blir det. Blir det inte så bra får vi stöd-så lite mer till våren. 🙂 Kruxet med att vara gräslösa nu och resten av vintern är förstås pansarleran/matjorden som ligger bar och redo att attackera intet ont anande skor…

Dagens middag: Senapskyckling enligt recept i DN. Gott! Och oväntat enkelt (sade hon som smet från slutförandet och satte sig att amma en hungrig David istället). 🙂
En av höstens sista pelargonblommor, handplockad av Tobias. Nu börjar de sjunga på sista versen, måste ta mig ut och köpa lite ljung för vintern. 🙂 Sen skall jag tömma och ta ned amplarna på baksidan också, de tragiskt döda, sedan länge torkade amplarna… Men lite höstfint skall vi få det, mormor skickade gjutjärnskonsoller som jag tror kommer att bli finfina att hänga upp lyktor i. 🙂