Allvarlig Tobias

Fundersam i lekborgen

Denna vecka, veckan då Tobias blir två år gammal har varit en där man nästan kunnat se hur han växt, både mentalt och fysiskt.

Byxorna som var på tok för långa för bara en månad sedan är faktiskt ganska lagom idag och jag har fått inse att PoP allväderskläderna kanske inte räcker även denna säsong! Jag måste ta fram vinteroverallerna, både förra årets och de ärvda för att se hur läget ligger. 🙂 Och vinterskorna måste plockas fram när det nu verkligen börjar bli blötkallt så gott som varje dag.

Fundersam i nybilbilen

Men den största förändringen har ändå varit den mentala. Förutom att han pratar mycket, mer och mer varje dag med nya ord varje dag samt oftare och oftare med kombinationer av ord så har han varit lite mer allvarlig över lag. Vi har inte krigat fullt lika mycket som tidigare veckor, dels för att jag medvetet testat ”kärleksmetoden” (att ta fast honom och pussa och krama honom när jag mest av allt känner för att skrika åt honom) och dels för att han varit lite mer fundersam. Det märks att han har funderat på livet på något vis. Jag tror att resan till Luleå kanske kick-startade en massa känslor och känslorelaterade tankar i hans lilla knopp, han har varit extremt ”mammig och pappig”. Pratar om S och mig på dagis, pratar om oss tre (han hoppar konsekvent över David) här hemma, har svårt att somna och sova, vill verkligen vara närmare än nära och är gosigare än vanligt.
Han leker och busar lika glatt som vanligt, ställer till med precis lika mycket bus men man får ändå känslan av att han plötsligen tänker mer än bara ”finns till” som innan. Jag antar att det är såhär det är, vår lille store bebispojke har börjat bli stor på riktigt… 🙂 *kär*

Senaste barnskyddet installerat, på badrumsdörr (jag har tröttnat på att rulla upp toapapper på rullen och Tobias bör nog helst inte äta upp fler lypsyl…) och även på kontorsdörren (han meckar för mycket med elen under borden för hans eget bästa).

Fundersam intill lillebror

Tobias är otroligt snäll med sin lillebror, det är så otroligt skönt att se och kärt att få uppleva! Han kallar nog David för ”uäää” egentligen, för han säger väldigt sällan något som skulle kunna tolkas som ”David” men han säger väldigt ofta ”uäää” och menar i 100% av fallen David. 😀

Fundersam i soffan

Tobias är i en ”traktorfas” just nu, han älskar traktorer, hittar gärna igen de fyra han har. Förra veckan köpte vi en som är identisk med den på t-shirten han fick av mormor och Haddy – lyckan var fullständig! 😀 Annars är nog årets julklapp en sparkcykel av något slag, han sparkar omkring med ”läragåvagnen” runt runt i huset, ett ben i vagnen, båda händerna på handtaget och det andra benet sparkar ivrigt på – full fart! 😀