Morfarbesök

Örnen har landat

Morfar har flygit ned från Luleå på besök och vi satte honom omedelbart i arbete… 😀

Steker blodpudding med Tobias (nam-nam)

Vi tog en rejäl promenad på fredagen, till plåtverkstaden för att hämta vår bil. Han jagade Tobias och avlöste mig i barnvagnsframförseln. David var väldigt hungrig igår, jag tror han ägnade sig åt att ”tuna upp” tillgången, för det känns i brösten idag (de har producerat mycket mer detta dygn än förra)! Det gjorde honom mycket mer vaken och mycket mer rastlös än på länge. Han brukar som regel vila/sova ganska mycket på förmiddagen och vara ganska nöjd med att följa med på promenad i vagnen. Men det gick inte speciellt bra denna fredag, han tutade och grät så fort vagnen saktade av. Det fick den göra ganska frekvent eftersom fotograf-morfar hittade så många intressanta objekt på vägen! 😀
Morfar ryckte tacksamt ut och lagade lunch när David tajmade sin hunger med vår (som vanligt), så medan jag ammade hjälptes Tobias och morfar åt att steka blodpudding.

David har varit ovanligt lugn idag, kanske som resultat av att han var ovanligt orolig igår? Ovan vilar han ute på altanen tillsammans med den sprillernya nallebjörnen han fick av gästande kompisar från Jönköping. P&M tittade förbi och åt sillunch ihop med oss på vägen hem från ett bröllop i Uppsala, jätteskoj! De är ett sådant sympatiskt par. Vi hoppas att de håller på att bygga på fler familjemedlemmar de med, det kan inte annat än bli trevliga barn där. 🙂

S har frisknat till och har börjat snickra ihop det som skall bli nästa års planteringsyta, vår lilla köksträdgård. Planteringslådorna där vi drömmer om både en färskpotatis och ett par bärplantor/buskar samt några kryddväxter och kanske ett litet fruktträd av något slag?

Helt perfekt tajmad störtregnskur avbröt arbetet på eftermiddagen och vi fick en paus framför TV-apparaten. En episod Farscape intogs, sen hade det slutat regna och arbetet återupptogs, nu i fantastiskt underhållande lervälling (om man frågar Tobias). Senare på kvällen var det dags för ”lördagsmys” och Tobias mumsade passionerat popcorn i soffan framför ”AFV”. Han sjöng sig sedan till sömns efter en något sen nattning (Tobias, inte morfar). 🙂

2 svar till “Morfarbesök”

  1. Jäpp! 😀 Jag jagade in honom i ett av S par medan hans egna byxor åkte tvättmaskin (helt nödvändigt efter lite trädgårdsarbete på vår numera lervällinginbakade innergård…). 🙂