Utveckling


Sen alla släktingar åkt hem har Tobias varit ganska ovillig att leka ute utan att vi är med, men nu senaste dagarna har han faktiskt hållit sig ute och lekt själv trots att vi stökat på inomhus. Vi får se vad han tycker när jordhögarna så småningom försvinner… kanske kommer det att bli svårare att sysselsätta sig då?


Mamma och pappa har byggt en pool, koolt! 😀

Denna sommar har han verkligen lärt sig titta på TV!! Jösses alltså vilken skillnad. Förut kunde man få honom att kanske titta en minut eller så, nu tittar han som trollbunden på barn-TV (och Farscape!?! :-D). Filmer är än så länge inte värst intressanta, utom den vi fick av en av S kollegor om björnen ”Nasse”. 🙂 Enda problemet med hans växande intresse är att han helst tittar på TV’n på max ett par decimeters håll. Om vi verkligen mutar honom med mys i famnen eller filtar och kuddar i mängder så kan man få honom att sitta i soffan, men bara en liten stund. Kanske måste kolla synen på honom vad det lider…
Det är så häftigt när man märker hur han utvecklas på de saker vi lekt med och upprepat senaste halvåret – han klarar nu ovanstående pussel helt utan tvekan (vet dessutom vad djuren heter, utom geten) men rampusslet med ”vanliga” pusselbitar som S köpte för ett par veckor sedan är ännu lite för svårt. För ett par veckor sedan ritade han cirklar på ett papper och deklarerade ”bomma!”, han hade alltså ritat en blomma han… 🙂 Sjunger gör han också förstås, när farfar var på besök började han med stor inlevelse sjunga refrängen till ”I’m alright” av Jo Dee Messina – ”AM-Å-AM-Å-AM-Å”… 😀
”bomma”
Denna vecka har jag tagit med Tobias till förskolan på förmiddagarna så att han får ”leka in sig” lite med sina kompisar där. Han är lite blyg/ovillig första halva sekunden som jag lyfter honom ur vagnen men sedan är det full fart!

Han till och med blandar sig in i de ”stora pojkarnas” (4-5 åringar) lek när hans egen avdelning gått in för att ha samling… Han är helt tyst och helt fokuserad, men absolut orädd. 🙂 Alla nya leksaker de har skaffat under sommaren är verkligen populära och han springer passionerat omkring med alla ”fordon” (vagnar, stora lastbilar och traktorer, trehjulingar etc), när han inte gräver i sanden med alla verktyg där eller samlar stenar förstås (det har inte gått över…).

Nästa vecka skall han börja på förskolan igen, tre dagar i veckan, fem timmar åt gången. Det skall bli skoj att se vad han lär sig! 🙂 Dessutom, blir det snorigt har vi ju fördelen att han kan få vara hemma precis hur länge som helst (till faran definitivt är över). 🙂