Superoptimistiskttoppipangfenomenaliskt

Farfar och David

Här har det inte stått stilla senaste veckan. Farfar rullade in och därefter har han och S jobbat i sitt anletes svett från arla morgon till sena kväll. 🙂

Uthuset har fått nytt vattentätt tak. Framsidan har jordvänts och breda rejäla tegelstenslagda gångar är lagda och inbankade enligt konstens alla regler. Det är helt otroligt! 🙂 Jag postar bilder från arbetslägret så att ni fattar hur mycket de har jobbat och hur fint det har blivit!

Riva gamla skräptaket

Tobias kan uppenbarligen klättra på stegar…

Tobias får hålla sig på tryggt avstånd från stegen

Snabbt upp med nya takplåtar

Klättra med försiktighet (buckelrisk)

Fort fort i med sista skruvarna!

…och DÄR kom regnet!

Sidoplåtar på – färdigt! 🙂

Otroligt skönt att ha fått ordentligt och framför allt vattentätt tak på garage och förråd! Nu kommer man kanske att kunna börja använda lokalerna till något vettigt igen. 🙂

Eftersom det här med taket gick så snabbt och lätt fick herrarna en massa tid över och åkte genast och hyrde en grävmaskin för att se om det inte skulle gå att få ordning på gården också. Notera hur gården ser ut på bilderna ovan, det är en bra ”before” vy.

Otroligt nog passade grävaren PRECIS genom grinden!

Först fick den rensa ogräset som växt upp på morbror G’s utgrävning

Förutseende herrar köper partytält

Tältet kom väl till pass under kvällsskiftet!
Bort med den gamla gången

Nya gången växer fram!

Marken under är redan hård

Tobias, David och jag grävde lite i sandlådan i lekparken istället

Allt mättes och beräknades noggrannt

När grävaren återlämnats vågade vi släppa ut Tobias igen, gissa om han var glad! 😀 Oturligt nog ville han hjälpa pappa att banka på stenarna så han fick hammaren på sitt lillfinger och spräckte nageln. Det blödde och gjorde utan tvekan riktigt ont, men det var inte förrän S bar in honom för att tvätta och plåstra om som han skrek (och då av ilska). Denna unge… 😎

Farfar och Tobias vilar lite

Besiktningspaus

Vid 22-tiden blev det färdigt!

Farfar hittade lite att putsa på

Nya bygglampan gjorde att vardagsrumslampan fick vila… 😀

Klart!

Fatta så fint det blev! S kan berätta exakt hur många tegelstenar det var. Han kan också berätta hur mycket de väger, vilken dimension de har och hur hårt man kan slå på dem med en gummiklubba utan att de går sönder. Det är väl fjärde gången han flyttar dessa stenar nu! 😀 Men duktiga har de varit, far och son!

Nu skall gången regnas på och gås på ett tag. När vi fått tillbaka bilen skall vi köpa sand och köra bort jord och skrot till Sörab. Så kan vi fylla på fogarna med sand när allt satt sig lite grann. Tobias har redan upptäckt att man kan använda den nya gången att springa och köra bil-bil på och jag drabbades av ett mindre lyckorus när jag insåg hur enkelt det plötsligt var att få ut barnvagnen från gården! 😀


Inläggets titel – Supercalifragilisticexpialidocious – ni kan väl er Mary Poppins? 😉
(Spotify:

)