Gunnes Gård

S testar vikingatidsvapen


David sov otroligt gott ute i skogen

I förrgår åkte vi tillbaka till Gunnes Gård för att äta medhavd lunch och hälsa på djur och natur. S och Tobias provade på att baka surdegsbröd som vi gräddade över den öppna elden i kokhuset. Det blev mycket delikat, speciellt som det intogs nygräddat med rikligt med smältande smör… mums! 🙂

Gott!

WATTEH!

Tobias tyckte att tuppen (som passande nog gol ljudligt flera gånger) och hönorna var intressanta, grisarna var ”nam-nam”! 😀 Men mest intressant var nog ändå tvättkärlet mitt på gården. Hans intresse för ”watteh” är konstant högt… X-) Nåväl, det är ju ganska harmlöst ändå, bättre lite blöta kläder än småsten i magen (hans förhoppningsvis snart utfasade tidigare passion).

Om man insisterar på att tvätta tröjan innan maten får man äta halvnaken…

Igår var vi bara hemma och njöt av solen och altanen. S och Tobias byggde lego på en filt och David och jag höll oss mest i skuggan. Alla måltider utom kvällsmaten intogs utomhus, på kvällen utbröt ett riktigt störtregn som fick oss att känna oss rätt nöjda med att kura ihop oss och mysa inomhus.

Skönt i solen
Skönt i skuggan

Tobias har börjat förstå det här med duplo nu

Det kom en regnskur och Tobias njöt av allt
”watteh!” som kom fritt fallande ur himlen…

Idag har vi varit på IKEA, där blev det inga bilder (mest för att jag satt och ammade en hungrig David när vi hade de bästa fototillfällena). Tobias lekte en god stund bland barnleksakerna och vi köpte ett par mer eller mindre nödvändiga artiklar.