Mat

Det är så stor skillnad på den här lille mannen när han är frisk och när han inte är det. Nu äter han som vanligt igen och det är SÅ SKÖNT! 🙂

Nu till frukost åt han en smörgås med smör och leverpastej, en liten skvätt mjölk, två ”bebismackor” (ett dubbelvikt rån med smör), ett halvt ägg och en och en halv dl fil.

S har fokuserat stenhårt på att låta Tobias öva på att äta själv nu, dagis börjar ju nästa vecka och det känns som om vi åtminstone borde ge honom en chans att kunna äta själv. Och övning ger färdighet! Nu äter han fint med sked, han kan inte ladda den själv, men man får skopa upp mat och lägga skeden på kanten av tallriken och han tar den och äter själv. SÅ DUKTIG!
Han tappar fokus förstås, kan inte låta bli att äta med händerna och ibland bara måste man testa om tallriken kan göra något spännande (typ vändas upp och ned). Men med lite krigföring (lek med maten = inte äta själv) brukar han komma på bättre tankar. Han vill verkligen SJÄLV, redan nu…