Pizza till middag

På julmarknad igår

Om det var pizzan, eller alla russin Tobias åt i eftermiddag som gjorde att han inte ville somna ikväll kan man fråga sig… Men kvällen har verkligen inte varit trevlig. Vi lade honom lite tidigare än vanligt eftersom det varit en eftermiddag full av upplevelser och han dessutom missade en av dagens lurar. Han sov kanske en halvtimme men sen ville han inte somna om. Fram till 22:30 cirka har han gråtit INTENSIVT. Ett tag tänkte vi att han kanske var hungrig och jag tog med honom ned i köket för att prova äta en slatt gröt. Men hungrig var han inte, bara möjligtvis törstig. Han var go och glad och fin när han var uppe, lite lite snuvig och hostig men ingen feber. Sen återupptogs gråtandet så fort vi försökte lägga honom igen. 🙁 Han grät såpass intensivt att vi tillslut gav honom en supp utifall att han hade ont någonstans och sen återupptogs läggningsförsöken igen. Till slut somnade han i alla fall, håll tummarna att han får sova hela natten nu!

Ingen sömn trots saga…

I eftermiddag har vi varit på adventsfika hemma hos Valter och Emmelies mamma och pappa och det gjorde att Tobias missade eftermiddagsvilan. Men å andra sidan sov vi ganska länge hela familjen idag (till nio) och han sov inte förmiddagsvila förrän vid 12. Men när vi var där hjälptes alla barnen (Valter, Emmelie, Matilda och Tobias) åt att äta upp glöggtillbehören, så det blev många russin på Tobias! Han har mig veterligen aldrig ätit russin förut så det KAN ha satt sprätt på hans lilla mage. Sen blev det ytterligare en premiär då vi åkte förbi Glädjens Restaurang & Pizzeria (helt fantastiskt trevlig service där!) och köpte pizza till middag. Tobias fick en barnpizza med svamp på som han åt upp hälften av med mycket god aptit. Vem vet, det kan ha varit magen som busade med honom nu ikväll…

Jag har börjat julstäda/pynta så smått. S har lovat putsa fönstren i köket i morgon, sen får vi sätta upp julgardinerna. Det blir så fint bara man byter ut ett par grejer mot rött, mysigt!!