Flygande start


Tänk att föda barn ombord på ett flygplan! 😮 😀 Den här lilla flickan borde få gratisbiljetter med Finnair när hon än vill ut och resa! Och hon borde åtminstone få hedersmedborgarskap i Kazakstan! 😀

Från dagens DN (Stefan Lundberg):

”HELSINGFORS. För kanske första gången i världshistorien har passagerarantalet ökat mitt under en flygning. Med en svensk dessutom.

Finnairs flygning från Bangkok till Helsingfors blev historisk i gårkväll när en svenska födde ett friskt flickebarn på 11.000 meters höjd i Kazakstans luftrum.

Svenskan assisterades av en läkare och två sjukskötare som råkade vara ombord på planet. Allt förlöpte väl och ambulansen väntade den färska passageraren och modern när planet landade vid 17-tiden svensk tid.

– Det var en historisk och härlig tilldragelse. Både barn och mor mår bra. Vi har lovat dem en ny resa till Thailand närhelst de önskar, säger Finnairs kommunikationsdirektör Christer Haglund.

Planet var så gott som fullbokat, 227 passagerare vid start, 228 vid landning. Läkaren och sjukskötarna stod i kontakt med MedLink, ett amerikanskt företag som kan nås med satellittelefon och som ger medicinska råd under exceptionella förhållanden.

Enligt Finnair kunde planet ha gjort en mellanlandning i Moskva, men det avstod man ifrån när allt förlöpte utan komplikationer.

– Vi gratulerar familjen så hjärtligt. Det här var en historisk händelse också för oss. Aldrig tidigare har vi varit med om någonting liknande, säger Haglund.”

Artikeln på DNs hemsida: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=854198

Härligt, besvärligt, men härligt! 🙂