Trycka på knappar


Nu har jag sett Tobias använda sitt mikroskopiska lilla pekfinger för att trycka på en knapp, hur gulligt som helst! 🙂 Det har han inte lyckats med förut, men nu ger han sig på det. Han har en bok med knappar som gör djurljud matchande bilderna i boken och så har S hittat igen en gammal leksak han fick av sina kollegor på gam-gamla jobbet, en Fisher-Price drake som säger färger och siffror på Svenska, Norska, Finska och Danska (hur kul som helst!). Båda dessa klarar han nu att trycka igång. 🙂

Just nu är han inne i en period av total-bus, himmel så roligt vi har! Och så ont i knäna man får!! 😀 Vi turas om att jaga varandra, först jagar jag honom runt i huset och sen jagar han mig. Man upptäcker att man kan stå ut med en hel del smärta för att få höra det där pärlande lilla glada skrattet! 😀


Tobias har också för första gången ”gett bort” något. S tar hans napp i munnen och Tobias rycker ut den. Sen ber S att få tillbaka den igen och det får han. Ibland bara ett par sekunder, men ofta får han den verkligen. 🙂 Annars visar han mest det han har i handen, han sträcker ut det mot en men släpper taget gör han inte. Har kanske inte riktigt lärt sig de mekaniska greppen som skall till? 🙂

Nu är det tredje natten han sover i sitt eget rum. Det går förvånansvärt bra! Första natten fick vi söva honom i drygt 40 minuter innan han somnade om vid 03-tiden. Igår tog det bara en kvart vid 04-tiden. Jag tror att hans lilla kropp kanske långsamt får vänja sig vid att det inte går att komma upp och äta och sen sova mellan mamma och pappa precis hur tidigt som helst…

Vid 08:00 brukar det fortfarande se ut såhär