God aptit

Köttbullar, mums!

Jag kan inte komma över hur härligt det är att Tobias äter så bra som han gör just nu! Vad vi än serverar är det bara att skotta in i hans lilla mun så fort vi bara hinner. Man hinner knappt ladda skeden före munnen är öppen för nästa tugga. 🙂

S har börjat ge honom smörgås i små bitar till frukost och mellanmål, och då inte rån som vi också brukar ge honom utan tjockare bitar av mjukt bröd med smör på. Vi har inte provat några avancerade pålägg ännu, men leverpastej, ost och kaviar hägrar förstås (inte på samma gång dock!). Han plockar själv i sig brödet och man märker när han blir mätt så spenderar han längre och längre tid på att testa brödets hållfasthet och studsförmåga… 🙂
I och med denna friska aptit och det faktum att han börjar närma sig ett års ålder har vi också vågat låta honom smaka mer av det vi äter, ännu har han inte ratat något. Det är snarare så att vi måste vänta med att låta honom smaka vår mat för så fort han fått klart för sig att vi äter något annat än han vill han inte ha mer av sin egen mat!

Just nu ser hans diet ut som följer (på ett ungefär):
04:00 – 08:00 Amning (någon gång under denna tidsperiod)
10:00 Frukost – smörgås, fil
12:30 Lunch – majskrok, barnmatsburk, rån, ½ efterrättsburk
15:00 Mellanmål – frukt, smörgås, fil eller fruktpuré
18:00 Middag – majskrok, barnmatsburk, rån
20:30 Kvällsmat – barngröt, plommonpuré
21:30 Amning

Vi har försökt lägga honom tidigare men det har inte fungerat speciellt bra hittills, mest för att vår egen timing är så dålig (vi äter middag sent och kommer igång med läggningsproceduren sent).