Lösning – bildlänkar från Google Photo fungerar inte i WordPress

23 Juli 2020

Så var det utklurat. Efter att lite chockerat insett att inga bilder syntes i bloggen UTOM FÖR MIG SJÄLV fick jag klura lite på varför det var så.

Det visade sig hänga ihop med att någon gång i Augusti 2019 började jag blogga ikapp och använde då för enkelhetens skull ”infoga från URL” och sedan klistrat in länken från Google Images där.

Det var ett otroligt enkelt sätt att blogga upp bilder på och gjorde mig oberoende av NAS/server hemmavid för tillgång till bilder.

Lite FÖR enkelt.

Det tråkiga var ju att jag såg alla bilder utan problem.

Men ingen annan. Det hänger sannolikt ihop med att jag är inloggad på google och länkarna på något sätt hålls vid liv därigenom. För alla andra, som inte är inloggade på MITT konto (som ju ingen annan någonsin skall vara) förföll länkarna och inga bilder syntes. Det är möjligt att bilderna faktiskt syntes en halvtimme eller så, men sedan var det blankt.

Det var inte förrän någon nämnde att jag bloggade ”placeholders” eller vad? Som jag fick inse att något var fel.

Ett ”incognito” fönster visade den karga/tomma sanningen…

Bildlänkar från Google Images fungerar inte i WordPress.

Så nu ägnar jag mig åt att ladda upp alla bilder till WordPress, på sedvanligt vis. Hej och hå.

https://www.google.com/search?q=links+from+google+photo+not+working+in+wordpress&oq=links+from+google+photo+not+working+in+wordpress&aqs=chrome..69i57.10584j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8