Mutor?

5 Mars 2020

Vi har ju ändå sedan Nice började gå ut varit noga med att ge henne godis när hon kommer in. Så att det skall vara mysigt och roligt att komma hem liksom. 🙂 Från början var det flera godisar, och riktigt godis.

Men nu när hon börjat bli lite mer än lovligt rultig fick jag tipset att ge henne helt vanliga torrfoderkulor som godis istället, och bara EN. 🙂 Det funkar NÄSTAN lika bra. Hon är ju inte främmande för att gå ut och komma in med någon minuts mellanrum, mest för att det är gott med godis misstänker jag… 😀

Vi fick även tips om att ”gömma” hennes mat, så att hon fick söka den lite. Det testade vi i några veckor men jag tyckte att det blev stökigt. Vi fick även tipset om att låta henne ”jaga” maten, dvs kasta ut kulorna så hon får springa och fånga dem. Det tycker hon om, men det tar ju lite tid. 😀 Jag brukar ge henne lite mindre i skålen och så låta henne jaga maten lite då och då genom dagen. Förutom det får hon även dietmat, så det skall väl bli ordning!

Men godis/matkula när hon kommer in vill jag inte sluta med, hon HAR ju ganska bra koll på var hon bor men jag är ändå alltid orolig när hon är ute mer än en timme! 😎