Konstkurs

23 Februari 2020

Hudtoner stod på schemat idag! Anna började med att visa, grundmålning med akryl i en kall inte hudtonad färg – för att kunna ge lyster och ”ljus” åt huden när man sedan målar över med olja.

Hon tipsade om ansiktsproportioner och hur man målar läppar (en stiliserad mås/fågel). Som vanligt skall man överdriva skuggningen/kontrasterna i akryl.

Sen på med hudtonerna!

Före fördrivningen ovan, efter fördrivningen nedan – otroligt effektiv teknik det där! <3

Sen började det läskiga… Vi elever skulle inte bara måla ett halvt ansikte. Vi skulle måla våra EGNA halva ansikten! 😮 Hon förklarade också att vi skulle nöja oss med nästippen och nedåt, eftersom ögonen är ett område man kan fastna helt på så det sparar vi till en annan lektion! 🙂

Åt mig sade Anna ungefär varje gång hon passerade ”gör den där hakan lite kortare”… Jag kortade och kortade och till sist var lektionen tack och lov slut! 😀

Måste bara dela en av mina medstudenters alster – hon målade inte dagens övning (det är alltid fritt att välja om man vill det eller fortsätta måla på eget). Hon målar en bild av en egyptisk scen från en semesterbild hon själv tagit. SNACKA om häftig undermålning!