Provbak

24 November 2019

Ellinors kalas närmar sig och jag hade en idé för vad vi skulle kunna göra som tårt-alternativ i år. En kollega hade en ”Cake-Pop” maskin som hon bakat fantastiska cake-pops med. Dessutom lånade hon snällt ut maskinen. <3

Jag insåg att det var klokt att provbaka en omgång för att få koll på processen och tajmingen.

Det gick förvånansvärt lätt att göra själva popsen! Goda blev de också!

Sen måste vi ju även testa hur dekoreringen funkar och hur lång tid det tar etc.

Utrymmesmässigt gick det åt mycket plats! Om 10-12 barn skulle göra detta fick vi ha någon form av kösystem. Men jag tror kalasgästerna är bättre på att hålla sams så de skulle nog kunna samsas fler på samma yta.

Det gick förhållandevis bra att dekorera! Det rann av en del, så glasyrblandingarna fick jag se över. Det var gott, men det slutade vara gott när man ätit en eller två dekorerade pops! 😀 Så det var ganska mäktiga bakverk!

För säkerhets skull bestämde jag att baka alla pops i förväg samt förbereda många fler skålar med pynt och glasyr så att många fler varianter kunde göras. Spännande spännande.