Scoutkurs

13 November 2019

Sista föräldra-scoutkurs-mötet, vi gjorde upp eld, klarade knivmärket och hjälpte scouterna baka två sorters bröd (pinnbröd och rågkaka).

Scouterna (Djunglarna, dvs Davids grupp) hade blandat ingredienser till bröden i påsar och tillsatt vatten och mosat ihop, precis som man får lov att göra ibland när man på hajk eller som idag – utomhus utan ett kök fullt med tillbehör. De fick lära sig vikten av att MJÖLA och vikten av att mjöla LAGOM. 😀 Det var kladdigt och härligt men allt blev bröd utom det som fastnade i påsen på den allra kladdigaste degen.

David både bakade och eldade i sin EN dag gamla sprillernya vinterjacka… Åh hum. Tur det finns tvättmaskiner!

Brödet avnjöts med smör och/eller marmelad och var OERHÖRT gott! 🙂

Jag är lite stolt över mitt knivmärke också!