Jag stal en jacka!

20 November 2019

Herregud jag stal en jacka!

Inte bara det. Jag stal en jacka med en mobiltelefon i!!

På morgonen när jag lämnat barnen tog jag en lov förbi Davids krok på skolan för att se om något kvarglömt fanns att hämta. Det är ju inte ovanligt att det hänger ett helt gäng jackor där.

Men just denna morgon hängde hans nästan nya vinterjacka där, den som varit borta sedan flera veckor (sedan vintern började..). Den som försvann så grundligt att vi köpte en TILL helt ny jacka åt honom… Jag blev i alla fall så upprymd av att den faktiskt bara hängde där att jag ystert svepte med mig den och åkte iväg från skolan.

Vid skoldagens slut ringer S och undrar ”har du möjligtvis fått med dig en jacka med en mobiltelefon från skolan?”.

Jag fattade inte först.

Men föräldrarna till pojken som ägde jackan jag tagit hade varit kloka nog att slå på ”find my phone” på barnets telefon och de kunde se hur jag åkt till Centrum och sedan stannat där och nu dök ”jag” upp på skolan. Bara det att det var inte ”jag” det var S som tagit över bilen på morgonen efter skollämning… Han blev lätt överraskad över familjen som omringade honom vid bilen. Fick fram jackan som visade sig vara DERAS pojkes jacka, inte vår pojkes… Hääää…

Herregu så pinsamt!

Jag hade inte ens KOLLAT namnlappen!! Det stod NOLL och intet i den jacka jag stulit. Den var också fullständigt identisk med den jacka David tappat bort…

Jösses.

Jag skrev ett mail och bad om ursäkt (deras telefonnummer gick inte att hitta i skolsystemet) och har inte hört av dem sedan dess. Men jösses så hemskt. Deras son måste ha varit helt förkrossad! Inte nog med att någon snott hans jacka, han hade blivit av med mobiltelefonen också! Men allt gick ju väl till slut, både jacka och telefon kom till rätta.

Jag fick ett infall och gick en vidare runda på skolan och letade Davids jacka. Hittade den på en krok i matsalen, där har den förmodligen hängt i flera månader, sedan den blev kvarglömd… DEN jackan var namnad, tydligt som bara den. Nu har David två jackor, den här är ratad till förmån för den nya men den KAN ju komma till användning när det blir varmare och David börjar hänga av sig jackan på oväntade ställen igen.