Barcelona, kravaller?

19-25 Oktober 2019

Jag hade förmånen att få åka till Barcelona igen, för att träffa alla kollegor från resten av världen. Året innan lyckades jag lura med syrran så att vi fick en weekend i Barcelona tillsammans efter det årets möte, otroligt najs!

Förra året:
http://enannanblog.se/2018/10/22/tva-resor-i-en/
http://enannanblog.se/2018/10/27/jobbigt-i-barcelona/
http://enannanblog.se/2018/10/29/promenerande-i-barcelona/
http://enannanblog.se/2018/10/29/mer-promenerande-i-barcelona/
http://enannanblog.se/2018/10/29/kulturpoang-i-barcelona/

I år hade det varit liiiiiite stökigt i Barcelona, så det var på gärdesgården att konferensen alls blev av. Högste chefen sade ”om ni känner er oroliga behöver ni inte komma”.

Vi hade sett hur flygplatsen varit avspärrad, demonstrationer utanför gjorde att passagerare inte kom in eller ut från flygplatsen, att ta sig runt i Barcelona stad var nästan ogörbart med brinnande kravaller runtom… Men jag bokade jag så att jag flög ned på lördagen för att ha tid att ta mig till hotellet och lista ut hur farligt det var i omgivningarna. Eftersom syrran och jag förra året lite bittert fick lära oss att man måste förboka besöket så HADE jag bokat en guidad tur i La Sagrada Familia på söndagen och var lite fatalistiskt hoppfull att det faktiskt skulle bli av… (jag hade ju ingen aning om att det skulle bli sådana kravaller när jag bokade!).

Men helt otroligt nog var det tvärlugnt och inte ett spår av kravaller när jag landade. Jag blev utan bagage dock, men det skulle anlända på söndag eftermiddag så det var inte allt för illa (jag blev av med bagaget för att jag var dum-lat.. planet var fyra timmar försenat så jag dröjde hemma till två timmar innan ny avgångstid, det visar sig att man absolut INTE får checka in bagage efter ordinarie/ursprunglig incheckingstid, trots att det var flera timmar kvar till avgång när jag försökte.. Så jag fick förvara bagaget på Arlanda och en kollega tog med det ned på söndagen).

Så jag flög ned, checkade in och lade mig och zzz. 😀