Konstkurs

När hösten rullade in började trevligheter som konstkursen med Anna Toresdotter om. Underbart! Från 10 till 16 en söndag i månaden målar vi tillsammans. De som vill tar del av undervisningen, de andra fortsätter arbeta med sina tavlor efter eget huvud. Anna finns sedan tillgänglig för råd och tips på det du önskar, oavsett om du målat på din tavla i flera år eller om du just skall sätta igång.

Annas eget kursmaterial hittar man på hennes sajt, mer material tillgängligt för elever också.

http://www.annatoresdotter.se/

http://www.annatoresdotter.se/kurs/terminskurs/

Varje lektion har ett tema, denna lektion hade färglära som tema.

VI fick först börja med att måla små krumelurer, former och djur. Sen färglägga dem i tre huvudfärger och därefter måla bakgrunden med den precis motsatta färgen. Vi rörde oss runt arket och ritade på alla kanter och målade med alla färger allt eftersom vi roterade.

Poängen var att se hur färgerna påverkar varandra. Och så ha roligt förstås. 🙂

De föregående kursdagarnas alster hängde uppe så att vi kunde se skillnader. 🙂

Ett pussel Anna har målat för att visa hur färgerna hör ihop.
En Kolor Mondo

Sen skulle vi göra en färgblandningsmålning, med olja direkt på duk (utan undermålning, bara rätt på) där vi skulle blanda så att färgerna blev kallare och kallare – som det kan se ut när något ligger gradvis längre och längre bort.

Annas exempel.
Min övning.

25 Augusti 2019