Sommarläger på Åland – Tobias

Huvudanledningen till varför jag följde med på läger var för att året innan, på Vässarö, hade det varit lite väl jobbigt för Tobias (han ville inte dit och ville verkligen inte stanna kvar när vi hälsade på som lovat). Men det var mycket nytt såklart och aldrig att han varit hemifrån _utan_ släkt eller familj i så många dagar, det är stort.

Så för att få iväg honom – visst är det knäppt?! jag tycker så mycket om läger att jag bokstavligen lurar dit mina barn… Nåväl, för att få iväg honom följande år så lovade jag följa med själv, då var det inga problem!

Vad händer då i år?

Redan vid bussen tidigt på morgonen gjorde han väldigt tydligt att jag _INTE_ behövde hänga med honom speciellt. 😀 Jahupp. Det var bara att hitta sig en vuxen plats i sammanhanget då…

Så fortsatte det genom precis hela veckan. Han höll sig på avstånd och jag fick väl mest cred när han insåg att jag var ledaren för tenngjuteriet. 😀 ..och kanske när jag hjälpte honom att få ned sina grejer i ryggsäcken när det var dags att åka hem. 😎

Han hängde med sin grupp och jobbade i patrull som de andra scouterna, han vågade busa med seniorerna och han fick nog odla lite på sin crush också (även om jag gud förbjude inte får säga mer om det). 😀 <3

Han hittade en liten liten groda.

Tobias ”lånade” en Jamboree-tröja och ALLA halsdukar av seniorerna, tog en selfie och sen sprang han som en hare när de försökte fånga honom…

Det var som regel fullständigt kaos i Djunglarnas tält, de flyttade runt varje dag och vems skitiga sockar som var vems och vem som ägde de där förbaskade vinröda överdragsbyxorna var det nog aldrig någon som redde ut… 😀 Men roligt hade de, helt klart.

Den där självständigheten höll i sig, helt till vi kom hem till huset efter lägret!

Stora killen..! <3