Utflykt till Gamla Alcúdia stad

Utsikten från vårt rum var så skön! På morgonen var stranden stilla och bara de mest inbitna motionärerna ångade förbi på gångvägen nedanför hotellet. Sängarna var sköna, lite för sköna tyckte minsta rumskamraten när vi väckte henne lite tidigare för att gå på utflykt.

Det är marknad uppe i gamla Alcúdia stad två gånger i veckan, tisdagar och söndagar. Vi passade på redan första söndagen. Vi hade redan dagen innan bestämt att vi skulle åka häst och vagn upp – och sedan ta bussen eller promenera ned (liten backe bara). Meeen… alla hästarna hade redan travat iväg och vi hittade inga alls, så det slutade med att vi lite lätt värmeskadat promenerade hela vägen.

Kartlänk: https://goo.gl/maps/EqidT9wDkgTGVNoZA

Så VANSINNIGT himla varmt det var!

Vi tog glasspauser och drickapauser, men ändå… Tur att det fanns roliga/fina saker att titta på på vägen! Det är ganska låglänt där Alcúdia ligger men själva den gamla stadskärnan ligger på en muromgärdad kulle – Alcúdia betyder just det ”på kullen”.

Wikipedialänk: https://sv.wikipedia.org/wiki/Alc%C3%BAdia

David testade om hans kammo-tröja fungerade mot de väldigt matchande träden… 😀

Vi tog en paus på den vackra kyrkogården på vägen upp. Det är fascinerande att se andra begravningsseder än våra relativt Lutherskt återhållsamma.

När vi kom upp till staden var vi så möra att det kändes lagom att åka hem igen! OJ sådan värme!

Men vi gaskade upp oss och vandrade in i staden och hittade igen marknaden. Där var det också varmt och massor med människor men skuggigt i alla fall, vi tittade på allt ståhej och alla saker och handlade lite (inte solbriller).

Sen var det alldeles lagom att åka tillbaka till hägrande poolbad, bara det att jag ledde oss helt fel för att hitta enklaste skjutsen hem! Doh!

Det finns tydligen bara ett ställe man tar taxi eller häst från – där var det enorma köer. Jag tänkte vara lite ”smart” och ledde oss till gatan där vi kommit in, där jag sett taxibilar släppa av folk. Där var det just inte en enda bil så vi gick tillbaka ned till köerna… men då fick vi tag på en hästskjuts, äntligen! 🙂

Kunde även konstatera att hästarna såg mycket mer välmående ut nu, mot för nio år sedan. David i en annan vagn, då för nio år sedan.