Vårläger IV

Vilket tårtkalas! 😄 Alla grupper hade gjort en tårta var och hela lördagen hade varit ett stort kalas för att fira att kåren firar 70 år i år.

Hela dagen hade fokus varit just kalasande och barnen hade haft en massa olika aktiviteter, ett spår genom skogen på tema ”70” med typiska scout-grenar som livlinekastning, surrningsstation, kims lek, vattenbana (?), semafor mm mm med en frågesport om kårens historia och organisation på sidan.
David berättade överlycklig och stolt att just hans lag, ”Heiiiy” (eller något liknande, fick inte helt med mig stavningen men det var något lurigt), vunnit! 😄😍Tårtorna FÖRSVANN verkligen! 😄Lite kallt var det, David åt tårta med vantarna på! 😂VÄRSTA skyfallet bröt ut just som jag kom dit, men gudskelov gick det över ganska snart.Alla fick sätta på sig regnkläder innan lägerbålet, klokt nog, för inte var det torrt ute på berget där lägerbålet var.

Men IBLAND undrar man… David rotade runt bland sina grejer. Han hade inga stövlar (jo, det hade han!), inga torra sockar (jo, det hade han!), han hade inga regnbyxor (eh, jo). Det krävdes en heeel del pepp (tjat) från mig och till sist en skarp order från en ledare för att få på sig regnbyxorna.

Men sen. EXAKT samma läge inne i Tobias tält! Gaaahhh! Inga stövlar. Inga torra sockar. Inga regnbyxor. Men till Tobias försvar fick han i alla fall på sig allt ganska snabbt (även om han vägrade ta på sig en fleece under regnjackan ”för den har jag redan packat ned”).Utanför tälten har scouterna surrat ”hängare” där de lämnar sina påsar med matsaker. Davids fina egenhändigt tillverkade påse med tass-tryck i förgrunden. 😍Innan lägerbål, kort genomgång av morgondagens program (vem som har frukosttjänst och att packa ihop lägret, inklusive demontering av alla surrningar – ”en scout lämnar bara ett tack”) och flagghalning.
Alla mössor åkte av när flaggan halades och alla scouter gjorde scout-salut. 😊Sen var det dags för lägerbål. Yngsta deltagarna undrade mycket vad det var och ledarna svarade glatt ”det får du se!”. 🤓Bålet var litet, men stämningen god. Jag hade med ”lägerbålsfiltar” till pojkarna, det var mycket uppskattat!

Tobias skådas till höger under en brun-vitrutig filt och David i mitten med blå jacka (händerna för ansiktet på ena bilden).Scouter ur den äldsta gruppen stod för underhållningen, ledde sånger och spexade. Några yngre scouter hade programpunkter och alla (jag också) blev inbjudna till sång och till och med dans. 😄Jag avrundade innan det var slut, jag fick lite vibbar från båda pojkarna att de nog hellre ville sova hemma i mjuka varma sängar än i råfuktiga scout-tält. 😂 Men jag fick godnattkramar och så promenixade jag genom skogen mot bilen och hem.