Målarkurs på morsdag

Sista lektionen för denna termin, målarkurs med underbara Anna Toresdotter. 😍 Hon har en sådan extrem kunskap, inte bara att hon kan måla fantastiskt själv men hon lär ut tekniker och dessutom en miljon andra användbara tips (som 1-2-3 blandning, som burken med lösningsmedel som räcker hela livet, som 2-3-2-skuggor, som trasa-burk-trasa och som kladd-duken med mera med mera…).

Jag köpte ju den här kursen till mig själv i julklapp, kan enkelt konstatera att den gett mig SÅ mycket mer än storstädningen jag köpte åt mig själv ett annat år… 😄

Den här gången visade Anna hur man kan trolla fram former ur något till synes helt kaotiskt. Så hon använde vår ”kladd-duk” där vi skrapat av färger som inte skulle användas mer.

Hon visade att genom att lägga på en ljusare ton inuti och en lite mörkare ton utanför, i samma kulör, så träder formerna fram. Så två ansikten, en boll och en potatis (?) blev det. 😊

Dagens övning var ”att måla stenar”.

Hon gick pedagogiskt igenom en metod steg för steg.

Vi fick även en skriftlig instruktion. Så nu skall här målas stenar i sommar..! 😄

Sen var det ju gubevars dags att lasera min ”boll”. Anna gjorde det åt mig, så nu kan jag ju faktiskt säga att jag har ett ’orginal’ hemma, åtminstone ytan då! 😄

Av detta lärde jag mig att man skall låta bli att kladda på allt för mycket färg om man skall använda den här tekniken (det var lite för mycket struktur/penseldrag i bilden så lasyren ’klumpade’ sig).

Men jag har beställt en riktig fördrivare och rätt blandmedium så nu skall det nog bli bättre (stenarna skall fördrivas bla).

Som vanligt går vi gemensamt igenom alla alster innan vi går hem. 😊

En del är HELT fantastiska! 😍