Fredagsmys

Ikväll fick vi lära oss en ny typ av kull-lek. Tränar-fredrik måste ha en outsinlig källa till dessa lekar! 😄

Barnen var ”möss” och Fredrik var ”orm” (och ’han’, dvs den som ”är”). Alla skulle hålla i ’han’ när leken började. Sen räknade han ned och då fick de släppa taget och akta sig. Mössen fick inte hoppa över ormen och ormen fick inte resa sig upp och inte krypa, men rulla gick bra!

Mycket roligt! 😊

Efteråt övade vi på två rörelser:

Suwariwasa (alla sittande rörelser kallas det, kortformen är – sagi) ryoutodori – Fredrik beskrev det målande som ”fånga upp en hundvalp med båda händerna och sedan låta hundvalpen viska i ukes öra”.

Sedan:

Först sittande – Suwariwasa katatedori kaitonage irimi… Det vill säga ”öppna handen, göra ett helt varv ned framför, lägga andra handen på ukes nacke och fullfölja rörelsen uppåt bakåt och leda uke ned i mattan”.

Sedan stående: Katatedori kaitonage irimi. (Alltså minus ’suwariwasa’) 😊