Tiokampen – orientering

Min uppgift denna lördag var att vara ”gruppförare”. 😊 Det betyder att jag skulle föra de startande barnen från anmälningsområdet till starten på årets upplaga av tiokampens orienteringstävling.

600 meter. Uppförsbacke.

Totalt sju startgrupper blev det i ”min” ålderskategori (grupp C, 2008-2009).

Sen lämnade jag dem där och promenerade ned till anmälningen igen för att hämta nästa grupp.

När sista C-barnen startat gick jag till försäljningen för att hjälpa till. Där hade det varit rulle! Svårt underbemannade hade det tappra gänget sålt slut på precis varenda smula fikabröd… Ojoj.

Men korv, saft och smörgåsar fanns det kvar tack och lov.

När sista barnet (efter TVÅ OCH EN HALV TIMME i spåret) kommit in var det dags att packa ihop. Jag stannar ALLTID eftersom de fantastiska människorna som genomför det här är i 70+ åldern (och mycket mer, ett par av dem). Bära tungt kan jag. 😊

Jag ÄLSKAR det här arrangemanget! Hon som är sammankallande är så HELT fantastisk. Hon vet precis hur man motiverar och får folk upp i fart. Ledningen är knivskarp och effektiv.

Sen har Tiokampen hållit igång i snart 60 år (!) så rutinerna sitter och det mesta är dokumenterat, alla problem har hanterats minst en gång förut så det rullar nästan oavsett vad som händer. Det är jättehäftigt att vara med, finns inget som detta! 😍

❤️