Torsdagsmiddag

Tobias valde att göra långkok till middag denna torsdag. Inte heller det ett ”snabbt vardagsalternativ”… 😅 (som inte heller sushi var, förra gången). Eftersom ett långkok skall koka länge kan man ju inte gärna laga den middagen samma eftermiddag den kall ätas. Så han fick förbereda torsdagsmiddagen på onsdagen istället. 😊

Men det gick oväntat fort igår när vi satte igång. Han skar och brynte kött, skalade och tärnade rotsaker. Reducerade en buljong. Så satte vi allt i grytan och ställde i kylen.Nu står slow-cooker’n och jobbar på att göra middag av det. 😊 Så dagens middagsförberedelser innebär bara att preppa grönsaker till maten.Han var lite miffad av att han fick gå direkt från skolan till läxor och sedan direkt till matlagning, utan spelpaus. Efter matförberedelserna var det direkt till scouterna via mat på vägen (S hämtade).Så det var en ganska spelfri dag igår! ❤️ Men han gillade att laga mat. ❤️