Målarsöndag

Så var det äntligen målarkurssöndag! 😍 En sen söndag varje månad går jag kurs med Anna Toresdotter. Hon är så otroligt begåvad och dessutom en riktigt bra lärare. 😊 Hon blandar tekniker och betraktelser med ett väldigt ”måleriskt” språk.

Roligt hela tiden!

Denna gång utmanade hon oss att först ”doodla” med svart färg på en tunn pensel och sedan fick vi välja ett kort med en valfri växt att måla av.

Tanken var att utmana oss och få oss att måla något nytt. Det var så svårt att måla fritt! Sen var det nästan omöjligt att hinna göra klart avbildningen… Så nog blev jag utmanad! 😄

Som vanligt är det roligast att få feedback av de andra deltagarna. Min frihandsmålning som jag själv tänkte som tre spirande blomknoppar tolkades till tre tjejer med långt mörkt hår kastat åt sidan, eller tre flamingos… 😄

Sedan fick vi arbeta fritt. Jag satte upp min målning, den jag började på förra gången då vi skulle öva på storformat och fantasi/frihandsmotiv. Som hur jag än gjorde bara blev drakar…

Jag har hela månaden sedan dess tänkt att jag skulle måla över den med svart och låta grundfärgen lysa igenom. När jag började med det blev det VERKLIGEN bajs… Det varken täckte eller såg vettigt ut. 😔

Tur som var gjorde vi en utflykt till en lokal färghandel innan lunch. Anna hade 15% rabatt där och de hade ett trevligt utbud. 😊

Många idéer fick jag! 😊 En lunch och en kopp kaffe på det så fick jag igång hjärnan. Att jag fått tag på en vanlig målarpensel som lekande lätt löste mina färgläggningsproblem hjälpte också! 😄

En hårtork har visat sig guld värd när man målar med akryl. 😊

Min målning är fortfarande bajs men jag tror jag har en plan… 😁

..om inte annat så får jag kladda med färg!