Söndagsutflykt

Det blåste och öste ned blöt regnblandad snö när vi steg upp på söndag morgon så jag letade reda på ett par inomhus-alternativ för att få oss ur huset.

Kusin Norah släpptes av på MoS och sedan burnade vi över till Laserfortets anläggning i Sollentuna. Det visade sig vara en riktig pärla! 😊

Inredningen var top-notch! Jättefräscht och gulligt, väldigt befriat från det traditionella könsspecifika (prinsess vs pirat etc) och hade kalasrum med udda stolar och robusta bord och glada färger på den sparsamma dekoren.

Vi hade bokat go-cart och bilarna är lämpliga från 5 år så alla tre barn körde problemfritt omkring. Banan är också huvudsakligen mer åt ”söndagstur” än ”racerbil” så jag tänker att vi inte kommer att prova just det igen. 😊

De körde två omgångar, så alla tre bytte fordon en gång. Killen som skötte det hela var mycket artig och noga med reglerna, hjälpte barnen loss när de kört fast och småpratade med mig om hur stället fungerade.

Jag passade på att se mig omkring. Det var OTROLIGT fint och välgjort! 😊

Efteråt fick vi kika in i ett av ”äventyrsrummen” som är ett ”escape room” (fångarna på fortet variant) för yngre barn (7-10 år). Där skall man hitta magiska karameller och samla i en magisk skål (karamellerna lyser mm, fick inte helt med mig alla detaljer).

De har även laser-games ”hero mode” där man får en väst och en cape, väljer vilken superhjälte man är och ”skjuter” laser med en handske.

Förutom det har de tjuv-och-polis ”paintball” med mjuka skumgummikulor istället för färgfyllda stenhårda kulor…

Allt händer/spelas i samma lokal.

Vi kommer nog tillbaka, kan tänka mig att Ellinor med kompisar skulle gilla att testa de andra lekarna! 😊