Konstkurs <3

Oerhört hemligt efterlängtat. Konstkursen med underbara Anna Toresdotter. ❤️ Något 100% bara för min egen skull. Andra tillfället nu och eftersom alla Annas mail hamnat i min spam-korg hade jag ingen aning om vad vi skulle göra! 😂

Akryl, visade det sig – och storformat!

Jag äger inga akrylfärger… Tur som var så fanns det grejer att låna (en 50-lapp för färgen, 85 kr för duken och det andra gratis).

Tipset för dagen var att blöta en wettextrasa och lägga i botten av en plastlåda (en elev hade listat ut att ”Mandelkubb” säljs i lådor som är helt perfekt storlek för en wettextrasa 😄). Detta gör man för att färgen inte skall torka medan man arbetar (akryl torkar snabbt!). Sen kan man trycka på ett lock och färgen håller sig till den börjar mögla (ca 2 veckor).

Akryl är väldigt drygt tycker jag, jämfört med olja. Känns lättare att jobba med, men det kan ha att göra med att den går så lätt att blanda ut och påverka med vatten?

Vi fick rådet att stryka på två primärfärger (rött, blått eller gult) som bas. Sagt och gjort..

Sen var det lunch. Då gick vi till Annas konst-elevutställning på biblioteket (i Åkersberga) innan vi käkade. Vilka fina konstverk!! ❤️

————————————————–

60 konstverk, från elever som målat med Anna de senaste 2,5 åren. 😊

Namnsättningen (av konstverken) var nästan lika viktigt som konsten själv… 😊

———————————–

Sen åter till vår egen konst… Jag slabbade på en hel del gult och en hel del vatten med ganska genuint odramatisk effekt. 😄

Det här är bara grunden. Det var Anna noga med att påminna om. Sen är det bara att ösa på, fritt ur sinnet. Innan vi började fick vi se liknande konst av en amerikansk kvinna, med detaljerade blommor och människor insprängda i och över grunden.

Vi fick bläddra i fina böcker med blommor. Det hjälpte inte mig alls. Jag såg bara drakar jag… 🤓

Dags att byta färger till nästa lager.

Jag gav upp och gav mig hän. Drakar fick det bli! Jag kladdade fast remsor av pappershanddukar på drakarnas kroppar för att få till en 3D effekt. Testade måla med både fingrar och målarkniv. Det var riktigt roligt! 😍

Allt för snart var det dags att städa upp och gå igenom dagens skapnader tillsammans.

Många elever har målat med Anna i uppemot 20 år! Så flera av dem har egna projekt de jobbar på och tar med till kursen för att få hjälp av Anna med teknik och allmänt nästa steg etc. Fantastiskt kul att se vad alla arbetar med! 😊

Så mina drakar då…

Nästa gång skall den bli mörk, hela tavlan. Det skall bli spännande! 🤓

Avslutar med Annas egna ”kluddtavla”.

❤️

..bara en månad till nästa gång.