Tillökning

Vi fick tillökning i instrumentfamiljen! 😊

Ellinor vill hemskt gärna börja spela fiol. Bara det att i den här kommunen finns inte musikskola förrän man är nio. Det är ju oerhört länge att vänta!

Jag annonserade efter fiolundervisning i en lokal grupp på Facebook. Fick inte tag på undervisning (fick ett par tips om näraliggande kommuners verksamhet, men det är långt att åka..).

Däremot fick jag tag på en fiol!
Det var en helt underbar tjej i bortskänkesgruppen som lånade ut en! Om vi gillar den är det bara att kontakta henne så får vi köpa den för en symbolisk summa. ”Det är så synd att köpa om intresset svalnar efter ett par månader” sade hon, väldigt klokt.
Hon sade också flera gånger ”instrument är till för att spelas”, denna fiol låg i källaren och hon spelade själv på en annan.

Fantastiskt!

Så nu skall den här mamman lära sig stränga om, stämma och hantera en fiol. Sen se om det går att lära sig grunderna med hjälp av YouTube. 🤓

När vi kom hem med fiolen förvandlades barnen till en orkester! 😄

Denna fiol är fullstor (1/1), så jag måste fortfarande få tag på en barnfiol (1/2 sk. halv storlek). Jag skall se vad jag kan hitta i den här generösa gruppen på facebook!

En sån här önskar sig fröken då. Förstås.