Poolslut

Det var verkligen på håret att jag hann städa undan poolen innan den frusit till döds i år! Sjukdom, arbete och allmänt latskap sådär lagom varvat gjorde att jag fick tvinga min förkylda lekamen ut och bara göra det. Just do it.

ÄLSKA den nya pumpen!! Jag tror att årets pool fungerat så himla bra för att jag faktiskt investerade i en ny och större pump!

Vattnet var helt rent nu (förutom alla stora löv och fröer som blåst in) och var rent hela sommaren. Förra året blev det dimmigt/slemmigt och slutligen irreversibelt helgrönt efter semestern (testade precis allt för att få bort det men inget bet). Inget sådant krafs i år! Då har jag inte heller klorerat sedan början/mitten av Augusti.

Nu kom jag på att jag kunde låta pumpen göra jobbet också. Så jag tog ut filtret och kopplade den blå tömningsslangen till inloppsöppningen och off we went!

Det gick inte fort. Men det gick helt av sig själv. 😊

Dagen efter pumpade jag ut det sista, behövde inte hinka alls.

Det tog väl ungefär lika lång tid att tömma den som att fylla den.

Sen kom första snön. 😊

Och det var helt OK.