Besiktning, vaccinering och chippning

Bilresan till Djursjukhuset var INTE poppis, det jamades en del…

Denna torsdag var det dags för Nice’s andra dos vaccin (mot kattpest och kattsnuva), samt en enklare veterinärbesiktning och så chippning. Chippningen innebär att katten får ett litet microchip med ett unikt nummer på instucket under ryggskinnet strax nedanför nackskinnet. Om hon kommer bort och någon hittar henne kan man med en chippläsare ta fram var hon bor och vem som äger henne. De här läsarna har alla veterinärer, katthem och en del privatpersoner med extra stort hjärta för bortsprungna katter.

Vi fick vänta en stund på veterinären och Nice hann lugna ned sig lite, tittade nyfiket på omgivningen.

Sen gick det ganska snabbt, veterinären klämde igenom henne och beundrade hennes ögon. Hon tyckte även att Nisse hade ett fantastiskt namn! 😄 Hon sade att det som regel är en ”Astrid” eller ”Hugo” som kommer in och så kom jag med en Nice. 😊

Vaccinet gick snabbt och Nisse reagerade knappt. Men chippet var värre ”håll i hårt!” sade veterinären och tog fram en orimligt stor spruta som skulle föra in chippet under huden..

Jag höll i, men inte tillräckligt hårt. Så hon bet mig i lillfingret. Men allt gick ändå bra och när vi kom hem till huset igen hade hon nästan somnat i transportburen. 🙂

Resten av dagen var hon lugnare än vanligt, i övrigt inga kvardröjande efterverkningar av besöket!

Note to self inför nästa gång (ettårsdagen): Håll hårdare!