Rullar

Tog bara ett år…

Förra året önskade David sig en skateboard, en _riktig_ skateboard (inte bara den där hopplösa leksaksbrädan vi köpte för några år sedan).

Men förra året fick han ett eget rum istället… Ingen bräda.

Men han har återvänt till ämnet då och då, så sent som ett par veckor innan sin födelsedag påminde han mig om att han ville ha en skateboard.

Det här med skateboards är en HEL vetenskap… Förra året rådfrågade jag en gammal kollega (som också är en inbiten skateboardåkare) om brädor till barn. Då fick jag lära mig om vikten av rätt ”truckar” (hjulaxlar?), rätt hjul, rätt hårdhetsgrad på brädan och så brädans längd och bredd, och form (dubbel eller enkel, dvs med en fram- och en bakkant). Jätteviktigt att allt blir rätt för bästa åkupplevelse, även för nybörjare.

Grejen var den att det verkligen var en hel vetenskap att köpa skateboard…

Otroligt många data och lika många faktorer som kan bli fel, eller rätt.

I år mäktade jag inte med att göra samma research (och besöka alla underground/specialiserade butiker i märkliga innerstadskvarter). Jag googlade skateboard för nybörjare och hittade en sida som sade exakt vilken storlek och typ man skulle sikta på för en nybörjare i 7-10 års ålder. Sen googlade jag fram en nätbutik med bra recensioner och köpte en snygg bräda av dem. I paket, färdigmonterad och åkredo. 😊

Igår kom paketaviseringen, jag hämtade det efter jobbet idag.

Lagom störd över att tvingas kliva ut från spelet så trodde han sig att åka en sväng i alla fall. 😄 Han fick bra fart på hjulen och testade svänga, det såg riktigt bra ut! ❤️

Nu skall vi bara våga oss till en skatepark… (eller så börjar vi med ett tomt garage som S fick tips om).