Lördagsnöje

Vi lallade omkring och gjorde väldigt lite större delen av dagen. Sen vid middagstid rullade vi till Kista för att klippa pojkar och äta mat.

Food courten hade öppnat lite nytt efter branden, allt är inte klart ännu men bra mycket mer än för en månad sedan. Såg inga churros… Inget i ’courten lockade barnen (tyvärr) eftersom vi råkade ta vägen upp från parkeringshuset förbi Pong-sushitåget. 😆

Men vi styrde in hos frisören först. Han var ensam och ledig så Tobias satte sig direkt.

Frisören var VÄLDIGT noggrann! Det tog en hel evighet att klippa lurvet av Tobias! 😀

Ellinor ville också klippa sig, men efter en stunds begrundan kunde hon inte komma på varför (hon klippte sig ju relativt nyligen dessutom). Jag noterade solblekta slingor i dagens fläta.

Ett tag såg det rent förfärligt ut, när jag såg att Tobias höll på att få någon form av karottklippning! Men så insåg jag att det var någon slags mellanstadium i klippningsprocessen… 😁

Tobias hade sagt ”klipp mig som du tycker, för mig spelar det inte så stor roll” och då hade frisören förklarat att han skulle klippa samma frisyr som en av fotbollspelarna i Spanska laget. 😀

OTROLIGT kort! Men otroligt fint!!! 😍

Sen var det dags för näste man. Näste man som INTE ville klippa sig. David har kämpat ut sitt hår och i ärlighetens namn tyckte jag att han var jättefin i håret… Men när vi ändå var där och han egentligen behövde trimma runt öronen och i nacken… Ugh. Så jag övertygade honom och han satte sig tveksamt i stolen.

Frisören försökte verkligen minimera klippandet men han sade ”det GÅR bara inte att bara ta där nere” (nackhåren etc) och pojken klev sammanbitet av stolen med en helklippt frisyr.

Ugh.

Men David sin David-natur trogen glömde ju allt detta inom ett par minuter och snart flängde han runt och busade som vanligt. Som vanligt fast bara lite mer välfriserad. 😍 De blonda lockarna hinner säkerligen växa ut en bit innan sommaren är över!

Sen blev det änteligen dags för sushi-tåg! 😊

Idag hade de en sushi som Ellinor åt hela sex bitar av!!

Sushi-ris med tunnskuren morot på!! 😄

Helt perfekt för små sushi-vägrare! Den sorten var ny för veckan tydligen.

Vi andra åt som vanligt till vi dog…

Tror vi kom upp i 40 tallrikar!

Vi frågade vad rekordet var och det var tydligen en enda person som åt 50 tallrikar! 💀 Det rör sig om i runda slängar 90-100 bitar sushi det… Betänk då att en normal portion är 8-12 bitar.

David råkade som vanligt in i nära-döden-mättnad, men när han suttit och pratat och väntat på oss andra en stund så klämde han en chokladmousse som frestande rullade förbi på efterrättsbandet! 😄