Aktivitetsvecka

Idag provade Ellinor på massage och sedan Tobias och så David och till sist satt vi där alla fyra och lärde oss massera barn av den otroligt intresserade pedagogen som höll i passet. 🙂

Vi rullade bullar och penslade och sockrade, sen var det regn på ryggen och imse vimse. Sist fick vi tennisbollar och tvättbollar att rulla mot ryggen på kompisen/barnet. Hon var noga med att berätta för barnen att när kompisen/syskonet sade att det var för hårt eller att de inte ville, då lyssnar man. ❤️

Bästa av allt: Tobias masserade David och David masserade Tobias. ❤️

Emellanåt var det lite väntetid och vi hängde i tältet.

Konstskolan/pysselverkstaden hade som tema ”rita utan att släppa pappret” och vi fick till ett par alster även idag. Till drakbyggarverkstaden var det till barnens frustration allt för mycket kö. Till sommarbollen var vi inte välkomna! Ledaren satt avmätt och domderade ut att ”det är ingen idé med sådana där små” (indikerade samtliga i mitt sällskap). Han brukade ju minsann spela detta med 14-15-åringar, DÅ blir det ju meningsfullt minsann. Med det här gänget (och samtliga andra barn närvarande, som alla var i 6-12 års ålder) var det ju INGEN idé… Han satt på arslet och dissade hela samlingen. Sen höll han på att bajsa på sig när David drämde till en tennisboll med badmintonracket – SÅ FÅR MAN JU BARA INTE GÖRA! Herregud vilken otrevlig människa. Sådana som han skall INTE ha med barn att göra..!

Jag svepte med mig hela gänget ur hans räckvidd och fick förklara för dem att han inte kunde ordna någon sommarbollsmatch åt oss idag. Sen roade vi oss kungligt med bollträn och bollar efter guben hade drypt iväg (något han förståndigt nog gjorde ganska snabbt).

Sen dök liten Lucas upp! 😊

Vi åt lite mellanmål. Sen var det äntligen dags för action-måleri. 😊

Inte RIKTIGT så mycket action som barnen önskat sig. Men det stänkte färg åt alla håll och vi målade med allehanda ovanliga saker (sopborstar, flugsmällor, löv, händerna, klädroller mm mm). Alla målade och blev prickiga. 😊

Konstverket skulle till sist avslutas med att vi fick kasta vattenballonger fyllda med färg på tyget – meeen ballongerna tog tid att fylla. 😄

Pojkarna spelade badminton och de två små lekte med pinnar.

Medan vi väntade följde vi upp med tuschpennor och kritor på det stora konstverket.

Lucas ritade en pil som såg ut som en delfin. 🐬 Han blev mycket fascinerad när jag berättade att hans mamma skulle bli glad om jag skickade bild på den – hur visste jag att hon gillar delfiner liksom??! 😄

Vi hittade även ett pastellfärgat grässtrå som var väldigt fint.

Tonåringarna som skulle fylla vattenballongerna var väl kanske inte, eller, de var väldigt tonåriga… Så vi väntade lite till. Tobias bjöd på ”kylmassage”, det var väldigt varmt!

Sen hade vi kort familjeråd och bestämde att vi hoppar de där ballongerna och åker hem och badar istället! 😊