Övervintrad passion

Den blommade oerhört vackert och exotiskt hela sommaren. Klättrade inte så vildsint som jag hade trott och den fortsatte blomma långt in i det som egentligen var vinter. Jag höststädade undan i trädgården men hade inte hjärta att kasta den, Passionsblomman.

Så den fick stå intill husväggen i sin kruka.

Sen en dag när jag såg den stå där och vara grön, i sin kruka intill väggen, i snön så fick jag nog. Jag tog in den i värmen, det fick bära eller brista!

Den har långsamt men säkert torkat ihop i inomhusklimatet, men envist fortsatt skjuta ut nya gröna blad. Skräpat har den gjort och när jag vattnat den har den vid ett par tillfällen orsakat lokal översvämning…

Nu har den fått stå ute några dagar, jag tar in den på kvällen, litar inte på frostfritt ännu. Den ser helt förskräcklig ut, men vilken kämpe! 🙂