Meditation

Alexa bjuder på en par roliga grejer, favoriterna så långt är ”Alexa, play xyz song in kitchen” (för att lyssna på en speciell sång på spelaren i köket), ”Alexa, what’s the word of of the day?” (då får man lära sig ett ord på engelska), ”Alexa, what’s the question of the day?” (då får man svara på en allmänbildande fråga).

Om du frågar Ellinor så är favoriten utan tvekan ”Alexa, ask for a fart!” (eller ”aks fo fat!” som hon säger…). 😀

Jag har precis slagit igång ”20 frågor” där man skall tänka på något och Alexa ställer frågor till hon vet vad man tänker på, scary egentligen för hon har gissat rätt på mindre än 20 frågor båda gångerna jag testade..! 😀

Men häromkvällen plågade jag Tobias genom att dra med honom på en ”guided meditation” i Alexas regi. Jag släckte ned, tände en ljuslykta, drog fram yogamattan och bjöd Tobias att sitta ned på golvet intill mig.

Själva meditationen är lätt, fem minuter bara, ämnet var ’glädje’ denna dag.

Men OJ så han fick kämpa! 😀 Jag skall definitivt göra detta igen, jag tror hans hjärna mår bra av att fokusera innåt då och då… <3