En fin dag för en tur

Vi klippte fantastiska Tom Tits Experiment idag. En dryg bilfärd dit men SÅ värt det! Experimenten började redan innan vi hunnit hänga av oss kläderna… 😀 Ellinor köade för att ”köra” en riktig Scania-lastbil, många knappar blir det…! Längre föräldrar lyckades bygga valvbågen av kuddar. Vi byggde den välvda bron istället. David älskade spegellabyrinten! Mycket spring i benen fanns det utrymme till! 🙂 Jag misstajmade maten båda gångerna (lunch, sen missat fika som övergick till middag). Så det var realisation på barnen ett par gånger… Nästa gång (för det blir absolut fler gånger!) kommer jag inte att låta mig övertalas till ”en grej till” innan mat! Men tack och lov fanns det bra mat och nöjda fortsatte vi in bland experimenten. En del experiment var inte helt självklara, men ganska koola ändå. Tydligt vem som väger mest… De har ett konferensrum som är ordnat enligt periodiska tabellen! Många små och större detaljer som roade mer subtilt. 🙂 I avdelningen om människokroppen fanns det mycket grejer! Bland annat en kubikmeterbur. Sen åkte pojkarna hundra åk i den helt vanvettiga rutschkanan… Det dundrade och ylade hela vägen ned! Här mulnade Ellinor till ganska rejält eftersom minimiåldern för kanan (av begripliga skäl) var 6 år. Men ingen ville fika så jag köpte choklad och stödutfodrade… Allt man behöver är tre snurrande skivor, sand och tre pinnar… Barnen hade nog suttit kvar där om inte stället stängt! 🙂

Överallt fanns saker att titta på. 🙂