5-årskalas

Ellinor hade hett önskat sig ett kalas på ett lokalt lekland, Lek & Bus. Efter långt övervägande bestämde vi detta och hon blev riktigt glad! 🙂 Ellinor hade själv listat en rad kompisar från förskola och förskoleklass, jag lade till två kompisbarn. Var som vanligt ganska sent ute och hade halva förhoppningar om att kanske inte alla skulle kunna komma med så kort varsel… 
Det var ju helt fel tänkt. Alla utom en kom! 😀 Jättehärligt litet gäng 3-6-åringar dök upp och lekte och leeekte, himmel så de sprang! 😀

Jag fick ett jättebra tips att boka kalas tidigt på dagen, så vi var där när de öppnade (kl 10:00) och hade ”kalasrum” med pannkakor och popcorn efter en timme, sen var det lek som gällde igen. Det var helt tomt första timmarna, då var det bara vårt sällskap där förutom två utomstående barn med förälder. Så lugnt och skönt, ett par tröstar behövdes (diverse krockar/olyckor) men inget allvarligt, något enstaka humörbryt men pannkakorna kom precis i rätt tid så det gick fort över. 🙂

Ellinor fick ENORMT mycket fina presenter och vi hängde där ändå till 14:30 (en halvtimme efter sista gästen gått hem). Pojkarna var med och även de hade såklart riktigt roligt.

Jag spenderade mesta tiden småpratade med ett par av föräldrarna och det var nog det lugnaste Lek & Bus-besök jag genomlevt, trots kalas! 😀

HELT nödvändigt med slush-paus på slutet…

David såg jag mest brännande förbi i full fart, han hittade igen en kompis och de sprang hejvilt omkring… 😀

När vi kom hem var det PYSSEL som gällde, såklart. Ellinor blev helt snurrig av allt fint hon hade fått! 🙂

Underbart fina färger i det här Disney-kitet! Ellinor klarade att måla så otroligt fint, hon hade stenkoll på vilken färg som passade vart trots att det inte fanns någon förlaga på förpackningen (bara svart-vita bilder). Jag blev mycket imponerad! <3

Lite senare julpyntade vi och jag kom ihåg varför jag brukade göra det själv, efter barnen lagt sig… 😀 Stresspåslag deluxe när det rivs upp grejer ur lådan och tre frågar samtidigt var något skall vara.

David trodde mig inte när jag sade att han haft på sig den pyttelilla tomtedräkten momor stickat! 😀 Nu skall en nalle få låna den över jul. <3